De verschillende scheerproducten

De verschillende scheerproducten

Wanneer jij jouw baard of snor wilt scheren zijn er veel verschillende producten waar je gebruik van kunt maken. Scheerzeep, scheercrème, aftershave en pre-shave heb je bijvoorbeeld. Door de hoeveelheid aan verschillende producten kan het onduidelijk zijn welke je nou wanneer gebruikt. Hiervoor hebben wij een overzichtje samengesteld dat je zal uitleggen wat elk product inhoud.

De Scheerzeep

Scheerzeep staat bekend als de tegenhanger van scheerschuim, en heeft enkele voordelen tegenover scheerschuim. Zo is scheerzeep een dikkere substantie en is het gladder waardoor je gemakkelijker over je huid glijdt met het scheermes. Bovendien is scheerzeep goedkoper en zweren veel mannen erbij dat het een betere ervaring biedt dan scheerschuim. Natuurlijk is het ook wat meer werk, natscheren. Je zult de scheerzeep uiteraard zelf moeten opschuimen, waar je nog mee zult moeten oefenen.   Scheerzeep  

Scheercrème

Scheercrème is een soort van scheerzeep, maar dan wat makkelijker te gebruiken. Scheerzeep moet je nog zelf opschuimen, terwijl scheercrème al voor geschuimd is. Hierdoor is het gehele scheerproces sneller en gemakkelijker  

Aftershave

Aftershave ken je vast wel, het is een cosmetisch product wat je na het scheren op de huid aanbrengt, maar wat doet het eigenlijk? Aftershave is bedoeld om de poriën te sluiten en de huid te kalmeren, zodat hij niet rood en geïrriteerd wordt. Bovendien werken ze antibacterieel en hydrateren ze de huid.  

Pre-shave

Pre-shave klinkt je misschien wel vreemd in de oren. Maar zo meteen weet ook jij wat dit inhoud. Pre-shaves gebruik je uiteraard voor het scheren en hebben als doel de baardharen gladder en zachter te maken, zodat je ze er makkelijker afscheert. Pre-shave heb je in crème, olie of lotion vorm en maakt het gehele scheerproces comfortabeler en gladder.   Nu je weet wat deze producten inhouden kun je voor jezelf kiezen welke je nodig hebt, en welke je liever achterwege laat. Misschien wil je vandaag wel al nieuwe producten inslaan, en kan je eigenlijk niet wachten op de volgende scheerbeurt! Zolang je maar weet dat jij zelf kunt bepalen hoe het scheerritueel eruit ziet.