Modern fit

Modern fit

Toe aan een nieuw overhemd? Dan kom je er al snel achter dat er ontzettend veel keuze is. Naast dat je natuurlijk een overhemd wil kiezen die er leuk uitziet en bij de rest van je outfit past, wil je natuurlijk ook dat het overhemd lekker zit en vooral niet te strak of te ruim is. Daarbij is niet alleen de maat van het overhemd van belang. 

Ook de pasvorm is erg belangrijk. Er zijn tal van verschillende pasvormen, waarbij vooral de bouw van je lichaam belangrijk is. Vooral modern fit overhemden zijn erg populair onder moderne en modebewuste mannen.

Wat is modern fit?

De bouw van je lichaam zegt alles over welke pasvorm het beste bij je past. Een modern fit overhemd past het beste bij personen met een gemiddelde bouw. Je bent dus niet enorm atletisch of tenger, omdat je dan het beste en slim fit overhemd kunt aanschaffen. Wanneer je wat forser bent en een buikje hebt, kun je juist weer het beste kiezen voor regular fit. Modern fit zit daar dus precies tussen in. Dit model overhemd is lichtjes getailleerd en valt daardoor perfect om je lichaam heen. Dat heeft een stijlvolle en moderne uitstraling!

Accentueer je eigen looks!

Dankzij een modern fit overhemd kun je jouw eigen looks beter accentueren. Voor veel mannen is dit een uitkomst omdat ze niet willen dat een overhemd te ruim over hun lichaam valt. Daardoor kiezen steeds meer mannen voor overhemden waar ze vroeger liever voor een wat strakker shirtje of trui kozen. Overigens wordt modern fit ook wel eens 'Tailored Fit' genoemd. Aangezien deze term echter ook wordt gebruikt voor nog sterker getailleerde overhemden, kan dat voor behoorlijk wat verwarring zorgen. Daarom is het verstandiger om modern fit te blijven gebruiken.