Vrijetijds overhemden

Vrijetijds overhemden

Op kantoor is het overhemd het meest gedragen kledingstuk. Waarom? Het overhemd zit lekker, ziet er netjes uit en straalt zekerheid uit. Toch is de overhemd mode de afgelopen jaren sterk veranderd en daarmee bedoel ik dat deze zeker niet is afgenomen. Overhemden zijn populairder dan ooit! Gelukkig is het op de meeste kantoren niet meer verplicht om het overhemd te combineren met een colbertje en stropdas. Alleen een net overhemd volstaat al.

Een vernieuwd overhemd

Niet alleen de manier van dragen is veranderd, ook het overhemd zelf! Er zijn niet alleen witte en blauwe overhemden meer op de markt. Maar ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Ook het design wordt steeds bonter. Van een klein minuscuul werkje naar werkelijke mooie printen en motieven. De mooi afgewerkte boorden en stiksels zorgen voor een werkelijk kunststukje waarmee je zeker de aandacht trekt.

 

Mooie pasvormen

De pasvorm van een overhemd bepaald een groot deel de uitstraling ervan. De “nieuwe” overhemden hebben een ander model gekregen. Deze hemden zitten strakker om het lijf waardoor een trendy look ontstaat. Dit worden Slim Fit overhemden genoemd. Omdat de meeste mannen geen stropdas meer dragen blijven de bovenste knoopjes open. Zeer stijlvol, goed voor op kantoor maar ook zeker niet te netjes voor een avondje uit! Draag tijdens het uitgaan geen pantalon maar een mooie spijkerbroek onder je overhemd voor een casual look.

 

De juiste maat is het belangrijkste!

Of je nou op zoek bent naar een modern zakelijk overhemd of juist naar een overhemd dat je kunt dragen tijdens het uitgaan, de maat van je hemd moet goed zijn. Een te klein, te kort of juist te groot hemd slaat de plank finaal mis. Gebruik de maattabel op de website van Mouwlengte7.com om jouw maat te bepalen. Ook voor lange slanke mannen zijn er tegenwoordig goed passende overhemden verkrijgbaar. Geen enkele man hoeft er dus slecht gekleed bij te lopen!